Kongsberg
Lenker:
Blefjell Camping
Kongsberg Turistservice
Norsk Bergverksmuseum
Sølvbyen Kongsberg Dette er fleire variantar som blir fortald om det fyrste sølvfunnet på Kongsberg. I alle høve – det blei i åra som kom oppdaga stadig meir sølv, og det kom i gang gruvedrift. Kring 1750 hadde bergmennene sprengt ei gruve som var 500 meter djup, truleg ein av verdas djupaste.

I 1770 var drifta i sølv-gruvene på det mest omfattande, med drift i 80 gruver og skjerp, og arbeidsstokken var på kring 4000. Så blei det vanskar for sølvgruvene, og i 1805 kom beskjeden frå København at Verket skulle leggjast ned. 1760 mann blei arbeidslause i ein by der gruvedrift var hovudnæringa. Dette var ei katastrofe som blei starten på Kongsberg Våpenfabrikk.Ved Sølvgruvene i Saggrenda går det i sommarsesongen dagleg fleire gruvetog med omvisningar 342 m under overflata.

På Kongsberg ligg Norsk Bergverksmuseum og Sølvverkets samlingar, som arrangerar vandringar i den 5 km. lange Underbergstollen hver sommer (hele året for grupper). Museets guider fortel om anlegga. Den Kongelige Mynts Museum, Kongsberg Våpenfabrikks Museum. og Kongsberg Skimuseum, som tek for seg kongsberghopparane sine meritter i skibakkar over heile verda. Lågdalsmuseet er et kulturhistoriskmuseum for Kongsberg, Sandsvær, Numedal og Øvre Eiker. Museet ligger i vakre omgivelser, kun 5 min. gange fra sentrum. På Labro finn du Vassdragsmuseet, eit spesialmuseum med vassdrag som hovudtema, samt Norsk Vegmuseum avd.

Buskerud. Kongsberg kyrkje bør du ta deg tid til å sjå nærare på. Kyrkja er den best bevarde barokk-kyrkja i Noreg, og den er ei av landets vakraste kyrkjer, med 2000 sitjeplassar.

Kongsberg Turistservice AS Schwabesgt 2, ( ved jernbanestasjonen) 3611 Kongsberg Tlf. 32 29 90 50- Faks: 32 29 90 51 E-post: post@visitkongsberg.no Internett: www.visitkongsberg.no